Filippo Nassetti

  Designer, Zaha Hadid Architects & Co-Founder, MHOX (UK)

Filippo Nassetti este un arhitect și designer de calcul care se concentrează pe cercetarea de design și inovare pentru industria de design de arhitectură și produs.
După studii de masterat în arhitectură și inginerie de construcții de la Universitatea din Bologna și experiențe de lucru la Plasma Studio Architects (Londra) și SPAN Architecture & Design (Viena), Filippo a înființat, în 2012, MHOX, un start-up finanțat de UE, de produse care pot fi purtate și proteze speculative prin tehnici generative și imprimare 3d. Între 2012 și 2015, MHOX a lucrat pe o varietate de proiecte de design de produse, variind de la moda până la industria medicală.
În 2015 Filippo s-a alăturat Zaha Hadid Architects, în primul rând ca parte a echipei de calcul și proiectare (ZH CODE), grupului de cercetare și inovare al companiei, apoi din 2018 cu Zaha Hadid Design. Accentul său se pune pe proiecte de inovație la scară redusă, incluzând articole de îmbrăcăminte sportivă și de modă, instalații noi de media și sculpturi experimentale.
Din anul 2016 este membru al laboratorului Urban Morphogenesis la UCL Școala de Arhitectură Bartlett, unde predă în cadrul programului de masterat B-Pro Urban Design.
Activitatea lui Filippo a fost publicată și expusă pe plan internațional. A predat la Royal College of Arts (Londra), la Academia Centrală de Arte Frumoase din China (Beijing), la Universitatea Internațională din Florida (Miami), printre altele.